Welke les u kunt leren van het Microsoft Windows 10 incident

Welke les u kunt leren van het Microsoft Windows 10 incident

Mocht het u ontgaan zijn: Microsoft roept gebruikers op de Windows 10-update niet te installeren.

Wat is de aanleiding hiervoor geweest? De nieuwe update die afgelopen dinsdag beschikbaar werd voor gebruikers verwijderde in sommige gevallen bepaalde gebruikersbestanden zoals documenten, afbeeldingen en downloads.

Volgens Microsoft gaat het hierbij om “geïsoleerde gevallen” van missende bestanden. Echter, bestaan de klachten uit meer dan missende bestanden, in sommige gevallen ontbraken er zelfs programma’s na het uitvoeren van de update.
De oktober update van Microsoft had origineel uit moeten komen in september maar was al eens vertraagd door problemen bij de ontwikkeling. Microsoft gaat eerst uitzoeken wat er precies mis is gegaan en komt waarschijnlijk binnenkort met een nieuwe build.

Back-up

Een nachtmerrie als het je overkomt natuurlijk, maar hoe zorg je er nou voor dat je dit soort problemen voor bent?

Het antwoord op deze vraag is erg simpel, namelijk het maken van een (online) back-up. Een back-up van uw bestanden zorgt ervoor dat u niet alleen snel en makkelijk uw bestanden terug kan krijgen na een incident zoals bij Microsoft, u voorkomt ook nog eens flinke schade bij uw bedrijf met een simpele oplossing.

Bij PSIS bieden wij u een online back-up aan. Een online back-up is extra veilig omdat de fysieke locatie van je data volledig gescheiden is van de locatie van je originele data. Zo kunt u bij calamiteiten gelijk weer aan de slag! Bovendien krijgt u dagelijks een e-mail rapport van de back-up zodat u zeker weet dat deze is aangekomen in onze datacenters.

Gaat u nu op de juiste manier met uw data om? Hoe betrouwbaar is uw huidige back-up? Wat kunt u doen als het onverhoopt toch misgaat?

Neem contact met ons op en wij helpen u met al uw vragen.

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2016 PSIS B.V.