Ruim 50% van het MBK kampt met cybercrime

Ruim 50% van het MBK kampt met cybercrime

In 2018 is bij ruim de helft van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens te stelen door internet criminelen. Maar liefst 52% van het MBK gaf dat aan in het Cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online dat 8 oktober uitkwam.

Opvallend is dat dit percentage de afgelopen jaren is toegenomen maar dat tegelijkertijd ook de onbezorgdheid toeneemt. 75% van de bedrijven geeft aan zich geen zorgen te maken over hun digitale veiligheid op de zaak.

Steeds meer kleinere bedrijven werken ook digitaal en lopen zo een flink risico. Wekelijks krijgen mkb’ers te maken met onder andere phishing en spookfacturen.  Ruim 1 op de 5 medewerkers klikt daadwerkelijk op de link of bijlage in deze mails en lopen hierbij een flink risico op besmetting. Het meest opvallende van dit gegeven: 56% van de kleine bedrijven die te maken heeft gehad met cybercrime treft GEEN extra maatregelen. Extra beveiliging kan heel simpel gerealiseerd worden, een antivirus software of firewall installeren, wachtwoorden complexer maken, back-ups maken is al een stap in de goede richting.

Dat juist de mkb’ers slachtoffer worden komt doordat kleinere bedrijven minder vaak actie ondernemen in combinatie met de onderschatting van het risico. Hierdoor neemt niet alleen de kans op besmetting of misbruik toe, maar is de invloed van een aanval vele male groter.

Wilt u niet het volgende slachtoffer worden van cybercrime, Neem contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen +31 76 8200208.

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016 PSIS B.V.