Houdt rekening met wifi; er is een lek geconstateerd!

Houdt rekening met wifi; er is een lek geconstateerd!

Afgelopen week is er informatie naar buiten gekomen dat draadloze netwerken vatbaar zouden zijn voor aanvallen van buitenaf. Via dit nieuwsbericht willen we je op de hoogte houden van wat er zich precies heeft afgespeeld en wat je hier mogelijk aan zou moeten/kunnen doen.

Wat is er gebeurd

Deze week is het duidelijk geworden dat het meest gebruikte draadloos netwerk protocol mogelijk niet veilig is. Hierdoor kan protocol (WPA2) worden gekraakt door een aanval van buitenaf. Hierdoor kunnen kwaadwillenden mogelijk jouw netwerk verkeer afluisteren en in sommige gevallen namaak gegevens versturen. Dit wordt voornamelijk gebruikt om mee te kijken en luisteren via WhatsApp of Imessage. Het gaat hier dus specifiek draadloze verbindingen. Netwerken verbonden met bedrading staat hier los van.

Wat kunt u er aan doen

Gebruikers van Windows 7 en Windows 10 zouden veilig moeten zijn. Het gaat hier voornamelijk om gebruikers van mobiele apparaten die een versie van android 6.0 en hoger gebruiken. Daarnaast zou het macOS Sierra 10.12 ook vatbaar zijn voor de aanvallen.
De aanvallen kunnen voorkomen worden door goed gebruik te maken van https verkeer (versleuteld) en mogelijk het gebruik van een VPN. Het wordt dus zeer afgeraden om http verkeer (onversleuteld) te gebruiken. Het https protocol zorgt voor een extra beveiliging bovenop de wpa2 versleuteling, waardoor de aanvallers niet achter de juiste gegevens kunnen komen.

Het advies dat PSIS geeft is om zo snel mogelijk de nieuwste patches te installeren voor de gebruikte clients. Deze zijn nog niet allemaal beschikbaar, dus dit wordt aanbevolen in de gaten te houden. 

Hoe kan PSIS hierbij helpen

PSIS kan je van advies voorzien hoe om te gaan met deze situatie en wat de beste course of action is om de bedrijfsgegevens veilig te houden. Je kunt altijd contact opnemen met ons om hierover te sparren. Wij spreken je graag.

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016 PSIS B.V.