Hoe zorg je voor een beter beveiligde omgeving

Hoe zorg je voor een beter beveiligde omgeving

Door de groei van IoT (Internet of Things) komen fysieke en IT-beveiliging vaker dan ooit samen. Zo is beveiliging zelfs een onderdeel van de AVG geworden. Maar hoe beveilig je nou de omgeving van je bedrijf? Dit kan zowel op fysiek- als IT niveau en is van uiterst belang voor een gezonde bedrijfsvoering.

Allereerst de fysieke beveiliging van uw omgeving, waarom is dit zo belangrijk?
Fysieke beveiliging bestaat onder ander uit het weren van ongewenst publiek uit je hoofdkantoor, beveiligen van gevoelige ruimtes en meer. Fysieke beveiliging is zeker van belang nu niet alleen de kosten van een digitale inbraken blijven stijgen, maar ook de fysieke schade aan je omgeving groter wordt na een inbraak.

Fysieke beveiliging komt neer op twee punten: Toegangscontrole en bewaking. Met toegangscontrole wordt het afschermen van ruimtes met bijvoorbeeld cijfersloten, pasjes of slagbomen bedoelt. Bewaking duidt onder andere op rondlopende bewakers, beveiligingscamera’s en bewegingssensoren.

Waar vroeger fysieke en digitale beveiliging  gescheiden waren komen deze nu steeds vaker samen. Zo zijn beveiligingssystemen steeds vaker verbonden met het internet en gebruiken toegangscontroles steeds vaker digitale logs.  Om ervoor te zorgen dat u op beide vlakken beschermt bent dient u zowel fysieke als digitale beveiliging goed te combineren.

PSIS kan u helpen met uw digitale beveiliging. Met PSIS veilig bieden wij u een sterke beveiligingssoftware aan die uw omgeving beschermt tegen indringers en aanvallen van buiten af. Wilt u uw bedrijf ook beter beschermen en wilt u ervoor zorgen dat uw digitale beveiliging naadloos aansluit op uw fysieke beveiliging? Neem snel contact met ons op en wij vertellen u meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016 PSIS B.V.