Gijzelsoftware SamSam treft tientallen Nederlandse bedrijven.

Gijzelsoftware SamSam treft tientallen Nederlandse bedrijven.

Iets wat vroeger ver van ons bed leek maar nu steeds vaker aan de orde van de dag is, een aanval van gijzel software. In de afgelopen maanden zijn tientallen Nederlandse ondernemingen getroffen door een aanval van de gijzel software SamSam. Hoeveel bedrijven er precies getroffen zijn en wat de schade is blijft onduidelijk. Het cyberbeveiligingsbedrijf dat de melding maakte mag geen namen van getroffen ondernemingen noemen, wel blijkt het hierbij om zowel MKB als grote bedrijven te gaan.

De gijzelaars wachten eerst af, ze kijken hoe ze zijn binnengekomen en of ze nog verder het systeem in kunnen. Pas na een geraffineerd onderzoek slaan ze toe en worden bestanden vergrendeld. Om ervoor te zorgen dat de besmetting niet ongedaan kan worden gemaakt zijn alle back-ups van de onderneming voor de aanval in stilte verwijdert. Om bestanden als onderneming terug te krijgen wordt er soms zelfs tonnen losgeld gevraagd.

Maar hoe voorkomt u een aanval op uw systemen? Voorkomen zal lastig worden, wel kunt u het de cybercriminelen een stuk lastiger maken door een goede beveiligingssoftware aan te schaffen. PSIS veilig is een beveiligingssoftware die het voor criminelen een stuk lastiger maakt om binnen te dringen in uw systemen. Mochten criminelen er toch in slagen door te dringen in uw systeem kunt u met onze online back-up altijd weer bij uw bestanden. Onze online back-up is niet te verwijderen door criminelen omdat deze zich in ons datacenter bevindt, bovendien is hij terug te zetten naar de eerdere versies van uw bestanden.

Wilt u zich ook beter beschermen tegen aanvallen van gijzel software neem dan nu contact met ons op!

Bron: nu.nl

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2016 PSIS B.V.