Digitalisering: Nog altijd een zorg voor Nederlandse bedrijven

Digitalisering: Nog altijd een zorg voor Nederlandse bedrijven

Uit de recentelijk opgestelde Dell Technologies Digital Transformation Index (DT Index) blijkt dat niet meer dan 1 op de 25 van de Nederlandse bedrijven zich een Digital Leader mag noemen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 35% van de managers van middelgrote en grote bedrijven gelooft dat hun organisatie moeite zal gaan krijgen met de digitalisering in de komende vijf jaar.

Verder laat de DT Index zien dat maar liefst 55% van de bedrijven blijft steken in de onderste twee groepen van de index. De twee onderste groepen zijn de Digital Laggards en de Digital Followers, dit maakt ze de achterblijvers en de volgers.

Volgens het onderzoek worden bijna alle Nederlandse bedrijven regelmatig geconfronteerd met grote obstakels. Een paar vaak genoemde obstakels zijn onder andere de zorgen over de privacy van data en cybersecurity, en een onvolwassen digitale cultuur met een gebrek aan afstemming in het digitale landschap. Deze belemmeringen zorgen ervoor dat digitalisering lastiger wordt.

Maar wat kunt u wel ondernemen om barrières te verkleinen. U kunt betere beveiligings en privacy maatregelingen introduceren, verder kunt u uw vaardigheden en expertise proberen intern te vergroten. Als laatste kunt u digitale technologie inzetten om nieuwe producten en diensten sneller te ontwikkelen.

PSIS kan u hierbij helpen, Zo bieden wij PSIS veilig aan. PSIS veilig is onze nieuwe beveiliging die u beschermt tegen dreiging van buitenaf. Ook hebben wij bij PSIS veel ervaring met het adviseren en begeleiden van bedrijven die stappen willen maken met de digitalisering.

Wilt u verder digitaliseren maar weet u niet hoe, neem dan snel contact met ons op via www.psis.nl

Bron: Techzine.nl

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2016 PSIS B.V.