Aanval op uw server voorkomen?

Aanval op uw server voorkomen?

Het komt steeds vaker voor, organisaties die worden getroffen door een DDoS-aanval. De aanvallen zijn niet nieuw, ze gebeuren al jaren. Wel worden ze telkens zwaarder. Hiervoor hebben wij een oplossing.

 

Wat is een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval worden er vanuit een netwerk van computers in een keer heel veel data naar een server gestuurd, veel meer dan normaal gesproken. Door deze grote hoeveelheid aan informatie zijn de servers tijdelijk offline of slecht bereikbaar. Het netwerk van computers dat de data stuurt, wordt een botnet genoemd. Dit zijn gehackte computers van onschuldige gebruikers die worden misbruikt om zulke aanvallen uit te voeren. De aanvallen worden steeds groter, er wordt ook vaker gebruikgemaakt van het zogenoemde ‘internet der dingen’. Dit zijn producten die aangesloten zijn op het internet apparaten als babyfoons, beveiligingscamera’s, koffiezetapparaten en meer Vaak worden deze producten aangesloten zonder goede beveiliging, waardoor ze kunnen worden misbruikt.

 

Hoe stoppen de aanvallen?

De aanvallen stoppen we met de wasstraatdienst en de blackhole filtering. De wasstraatdienst zorgt ervoor dat de aanvallen door de ‘was’ gaan, dus schoon worden. Zo wordt de aanval afgebroken, en is het aangevallen doel bereikbaar via internet. De laatste DDoS-aanvallen zijn door blackhole filtering afgebroken. Blackhole filtering is een zwart gat waar al het inkomende, uitgaande en doorgaande dataverkeer in verdwijnt. Als de hackers een DDoS-aanval proberen, wordt de informatie geleid naar een zwart gat in een computernetwerk. Zo wordt de DDoS-aanval afgebroken. Voor de hackers heeft het geen zin om de informatie naar een zwart gat te versturen. Er komt wel een nadeel bij kijken, de website of dienst op de server is niet meer bereikbaar.

 

De wasstraatdienst zit voor onze klanten standaard en kosteloos in het datacenter. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Deel dit bericht...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016 PSIS B.V.